27 Mart 2012 Salı

Trend Alarm 2012 İlkbahar Yaz: Bu yaz hangi renkleri giyeceğiz?








Trend Alarm | 2012 İlkbahar Yaz: <br />Bu yaz hangi renkleri giyeceğiz?
 Yegane depresyon sebebi olan kışı biraz geride bırakıp, bizi bekleyen şeker gibi 2012 İlkbahar/Yaz sezonuna bir göz atalım bugün. Bizi parlak, pastel, renkli, sıcak bir yaz bekliyor. Sezonu şekerci dükkanı, yazlık dondurmacı ya da iyisi mi kendinizi cupcake olarak görün bu yaz. Süslemelerde yaratıcılığınızı dilediğiniz gibi kullanın. Sezonun tüm renk trendlerine bakmak ve önümüzdeki sezon hangi renkleri giyeceğimizi öğrenmek için devam…

BEYAZ VE GÜMÜŞ BİR ARADA!
Pür beyaz zaten güçlü bir trend olarak yazda da hayatına devam ediyor. Ama önümüzdeki sezon yanına gümüş almış halini de çok göreceğiz. Detaylarda göreceğimiz lame, özellikle düz elbise, triko, ceket ve tuniklerde karşımıza çıkacak ve stilinize harket katmanızı kolaylaştıracak. Düz beyaz giymek size çok resmi ya da “fazla” sade geliyorsa, bir de böyle deneyin.

Céline

Jil Sander

Nicole Farhi

Stella McCartney

Reed Krakoff

Ports 1961

Diesel Black Gold

Giles

Giambattista Valli

Chanel

Vanessa Bruno

Sportmax


,,LİMON SARISI
Sezonun en taze renklerinden biri limon sarısı. Özellikle yaz elbiselerinde pek bir gözde olacak. Uçuşan elbiseler, şifon, organza, tük, jarse gibi kumaşlarla daha bir çekici. Beyazla kombinlendiğinde tadından yenmez!

Hussein Chalayan

Erdem

Nicole Farhi

Jaeger London

Jill Stuart

Mulberry

 ŞEKER PEMBESİ
Bu yaz, pembenin her halini, her tonunu göremeye hazır olun. Barbie pembesinden flamingoya, Nicki Minaj’ın saç renginde kullandığı tüm pembe tonları bu yaz şeker kız Candy’ler için üretildi.Daha önce de ‘Little Pink Dress‘ yani ‘Küçük Pembe Elbise’ olarak yükselen bir trend olarak görmüştük pembeyi. Bu yaz pembe en çok mini elbiselerde görülecek!

Acne


Acne
Blugirl

Jasper Conran

Kinder Aggugini

Osman

Valentino


 NANE YEŞİLİ
Lady Gaga son videosunun introsunda “Nanenin önümüzdeki sezon patlayacağını” kendince muştulaşmıştı.  Gerçekten de yükselen değerler arasında “mint” yani nane yeşili. Dolayısıyla doktorlar bu sezonun stil ikonları sıralamasında başı çekiyor. Elbiselerde, etek ceket takımlarda, ceketlerde ve bluzlarda kendini gösteren nane yeşili sezonun olmazsa olmaz renk tonlarından.

Chanel

Christopher Kane

Louis Vuitton

Jill Stuart

Sportmax

Yves Saint Laurent

 GÜNEŞ GİBİ PARLAK
Neon yani parlak renkler, önümüzdeki sezonda da göz almaya devam ediyor. Parlak sarı da bu renklerden biri. Müthiş enerjik bu renk özelliklerde elbiselerde ve yazlık üstlerde (daha casual parçalar da dahil) daha çok görülecek.

Oscar de la Renta

Felipe Oliviera Baptista

Holly Fulton

Marni

Peter Som

Reed Krakoff

 PORTAKAL
Bu rengin ortadan çabuk kalkacağını düşünmek fazlasıyla naif bir düşünce olurdu elbet. Portakal, hemen her tonuyla ve yine en parlak halleriyle aramızda. Ne demiştik? Şeker gibi, dondurma gibi bir sezon bekliyor bizi. İster tek başına, ister mavi, turkuaz, zümrüt yeşiliyle, isterseniz camel ile kombinleyin. Yeter ki gardırobunuzda bir “oranj” bulunsun.

Marc Fast

Marc by Marc Jacobs


Martin Grant

Victoria Beckham

Christian Dior

Hermés

 HER TONU MAKBUL: MAVİ
İstisnasız her tonu makbul mavinin bu sezon. Bebek mavisinden, göz mavisine, ultra maviden, deniz altının tüm mavi tonlarına, deniz köpüğünden turkuaza gardırobunuzu mavilerle donatmakta haksız sayılmazsınız. Sezonun tüm gözde mavileri aşağıda.

Versace

Sportmax

Doo.Ri

Narciso Rodriguez

Versus

Aigner

Holly Fulton

Roksanda Ilincic

MaxMara

Jenny Packham

Karen Walker

Thakoon

Alberta Ferretti

Anne Valérie Hash

DKNY

Diane von Furstenberg

Margaret Howell

Matthew Williamson

 ALTIN HARDAL
Bu renk tonu için eskimiş bir altın rengi, yıllanmış bir dore, parlak bir hardal ya da limon küfüne çalan koyu sarı gibi tanımlamalar yapabiliriz. Ama en iyisi görmek olacaktır. Son derece retro esintiler taşıyan bu renk favorilerimden biri. Tek başına özellikle elbise, üst ve dış giyimde kullanılabileceği gibi olduğu gibi beyazla oldukça taze olduğu gibi turkuaz, mor, kahverengi ve yeşille aquatic bir görünüm yakalanabilir.

Burberry Prorsum

Carven

Louis Vuitton

Mulberry

Roksanda Ilincic

Tommy Hilfiger

ZÜMRÜT YEŞİLİ
Baştan çıkartan bir taşın, en az kendisi kadar baştan çıkartıcı rengi olan zümrüt yeşili, bu sezon bolca göreceğimiz tonlardan biri. Yeşilin en zarif, en elegan tonlarından biri olduğu kesin. Bu yaz katılacağınız davetlere zümrüt yeşili bir elbiseyle gitmeniz bir hayli faydalı olacaktır. İster spor, ister resmi olsun, gardırobunuzda birden fazla zümrüt parça bulundurmak (özellikle elbise) iyi bir seçim olabilir. Geometrik form ve desenleri favorilerim arasında!

Marni

Gucci

Krizia

C'N'C Costume National

Ermanno Scervino

Moschino Cheap&Chic

DOMATES KIRMIZISI
Oranj ve hatta nar çiçeği ile karıştırılabilir ya da aynı kategoriye de konabilir elbet ama yeter ki unutmayın! İddialı bir görünüm için baştan aşağı kırmızı hala devam eden bir trend. Hele bir de turkuaz ile kombinlendiğinde tadından yenmiyor!

Derek Lam

Peter Som

Margaret Howell

Lacoste

Marc by Marc Jacobs

Sophie Theallet

PASTEL TONLAR
Beyaz, dore,lame ve neon renkler geçtiğimiz sezonlardan hatıra olsa da, 2012 İlkbahar/Yaz sezonunun en büyük yeniliği pastel tonlar. Hafgif, göz yormayan renkler, pudra tonları, bebek pembe ve mavisi, limon sarısı, nane yeşili, uçuk lila ve mango tonlarını da kapsayan pastel tonlar önümüzdeki sezona damgasını vuracak!

Chanel

Chanel

Christopher Kane

Louis Vuitton

PPQ

Richard Nicoll

Prada

3.1 Phillip Lim

Etro

Preen

RENK BLOKLARI
Peki bu yaz renkleri karıştırmak isteyenler nasıl bir yol izlemeli? Zira ‘colour blocking’ yani ‘renk blokları’ trendi hala devam ediyor. Ancak önümüzdeki sezonun renk bloklartı trendi iki kola ayrılmış durumda. İlk renk bloğu teması: “Aquatic  colour-blocking”ile sezonun en kuvvetli renklerinden biri olan mavileri bir araya getirebilirsiniz. İkinci seçenek ise “Tonal colour-blocking” adı verilen ve aynı rengin farklı tonlarıyla ya da  sıcak ya da soğuk renklerin tonlarıyla oluşturulan renk bloğu. Örneğin mango, şeftali, domates kırmızı, şeker pembesini ya da turkuaz, zümrüt, deniz köpüğü ve petrol rengini bir arada kullanmak gibi…

Felipe Oliviera Baptista

Heider Ackermann

Missoni

Paul Smith

Roland Mouret

Viktor&Rolf

Tess Giberson

Bottega Veneta

Marc Jacobs

Nicole Farhi

Jill Stuart

Donna Karan New york

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder